Americké akcie dopoledne klesly

27.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. srpna (ČTK) - Akcie velkých amerických korporací dopoledne na newyorské Wall Street klesaly. V myslích investorů opět převažovaly obavy z toho, že by problémy s nesplácenými hypotékami mohly zhoršit hospodářský výhled USA a podnikům snížit zisky.

Index Dow Jones se v poledne newyorského času, tedy v 18 hodin SELČ, snížil zhruba o třetinu procenta na 13.334 bodů. Index Nasdaq Composite v newyorské poledne klesl na 2561,16 bodu a oslabil o 0,6 procenta.

Největší ztráty dnes postihly emise velkých průmyslových koncernů včetně 3M a General Electric. Dolů šly také akcie bank a dalších institucí ve finančních službách.

Dílčí index Dow Jones pro firmy, které stavějí obytné domy, se snížil o 1,9 procenta. Způsobila to zpráva celostátní asociace realitních firem o červencovém poklesu prodeje starších domů. Nabídka neprodaných jednogeneračních domů se navíc dostala nejvýše od roku 1991.

"Lidé si říkají, pokud jsou toto červencová čísla před srpnovým popraskem, jaká tedy potom budou srpnová data?" řekl hlavní analytik torontské společnosti Subodh Kumar & Associates. "Ať je to tak či onak, trh se stále pokouší vyrovnat s úvěrovým problémem. Lidé doufali, že neprodané zásoby domů klesly a ony místo toho rostou," citovala analytika agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK