ČPP: Lidé se již mohou pojistit proti výlohám na léčbu psů

29.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. srpna (ČTK) - Majitelé psů se mohou od pondělí pojistit proti výlohám na léčbu úrazů a nemocí svých čtyřnohých kamarádů. Česká podnikatelská pojišťovna uvedla 27. srpna na trh pojištění nákladů na veterinární léčbu psa Mazlík. ČTK o tom dnes informovala ČPP v tiskové zprávě. Toto pojištění chystají i další domácí pojišťovny.

Česká pojišťovna nabídne od září životní a zdravotní pojištění pro psy Mazlíček. Toto pojištění není podle odborníků v Česku zatím obvyklé, ale ve světě je běžné a je o něj velký zájem. Také další tuzemské pojišťovny o tomto pojištění uvažují.

Jde o specializovaný pojišťovací produkt, který nespadá do tradiční nabídky pojišťoven působících na domácím trhu, řekl analytik serveru Finance Lukáš Buřík. Jeho využití prý bude záležet především na ceně. Nynější systém stojí na přímých platbách a mnohé zákroky či léky jsou pro majitele dosti finančně náročné, podotkl. "O tento druh pojištění zájem určitě bude. Často se nás na něj ptají klienti a v západní Evropě je velmi rozšířené," doplnil Tomáš Prouza z poradenské firmy Partners.

Předmětem pojištění Mazlík jsou nutné, účelně a neodkladně vynaložené náklady na veterinární výkony spojené s ošetřením zvířete a jeho léčbou v souvislosti s akutní nemocí nebo úrazem. Toto pojištění lze sjednat pro každého registrovaného psa, základním kritériem pro sjednání pojistné smlouvy je jeho věk. Pes musí dosáhnout šesti měsíců věku a nepřekročit osm let. Lze jej sjednat v rozsahu pojistných částek od 10.000 Kč do 30.000 Kč s ročním pojistným od 600 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK