Koruna opět posílila vůči oběma světovým měnám

29.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. srpna (ČTK) - Koruna dnes posílila vůči evropské i americké měně a odpoledne se obchodovala za 27,62 Kč/EUR a 20,25 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online. Zhodnocení české měny ovlivnily především obavy investorů.

"Obchodníci se zalekli výrazného poklesu cen amerických nemovitostí, protože se báli, že se přetrvávající krize amerických hypoték přenese na evropský trh. Kvůli obavám tak opouštěli obchody s nízko úročenými měnami, což koruně pomohlo," uvedl analytik Next Finance Vladimír Pikora.

Dodal, že koruna má prostor k dalšímu posílení. "Pravděpodobnost růstu sazeb roste. Pokud ČNB nezvýší své úrokové sazby zítra, zvýší je při další nejbližší možnosti," zmínil Pikora.

Na slabší hodnoty se kvůli trvající krizi hypoték dostal dolar, který se odpoledne obchodoval za 1,366 USD/EUR. "Trh stále neví kudy kam. Investoři chvílemi nakupují levná aktiva, aby je ve strachu za pár dní zase prodali. Kurz proto postrádá jasný trend, což bude ještě pár dní pokračovat," uzavřel Pikora.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK