Ředitel ČT Janeček dostane za 1. pololetí odměnu 350.000 Kč

29.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. srpna (ČTK) - Rada České televize schválila pololetní odměnu 350.000 korun generálnímu řediteli Jiřímu Janečkovi. Na peníze má ředitel nárok po splnění požadovaných ukazatelů jeho manažerské smlouvy, což se podle rady stalo. Vyplývá to ze zápisu jednání, který Rada ČT zveřejnila na svých webových stránkách. Rada rovněž jednomyslně schválila výsledky hospodaření televize za první pololetí.

K ukazatelům, podle nichž rada hodnotila Janečkovo působení v čele veřejnoprávní televize v prvním pololetí, patří sledovanost a spokojenost diváků, vyrovnané hospodaření ČT, splnění a překročení peněžních toků a plnění usnesení Rady ČT ve sledovaném období.

Janeček podle rady všechny čtyři úkoly splnil. Například podíl ČT na trhu diváků nad 15 let byl podle plánu stanoven na 25 procent; vysílání však ve skutečnosti sledovalo 31,6 procenta diváků.

Na výplatní pásce za srpen najde Janeček vedle peněz za první pololetí i půlmiliónovou odměnu za výsledky veřejnoprávní televize v uplynulém roce. Tento bonus mu schválila Rada ČT před dvěma týdny.

Česká televize v pololetí letošního roku hospodařila se ztrátou 3,9 milionu korun; původně ale vedení plánovalo ztrátu 100,6 milionu. Celoroční rozpočet schválený radou počítá s vyrovnaným hospodařením, stejně jako například loni. Výnosy ČT za letošní první pololetí činily 2,8 miliardy korun.

Hlavním zdrojem financování televize jsou koncesionářské poplatky, z nichž loni ČT získala 4,1 miliardy korun, tedy téměř tři čtvrtiny příjmů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK