Významné tuzemské weby mění před podzimem svůj vzhled

30.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. srpna (ČTK) - Některé významné tuzemské internetové weby změní od září svůj vzhled. Novou hlavní stránku ohlásil druhý největší portál Centrum.cz a inovovanou podobu zavede i zpravodajský server Lidovky.cz. Vyplývá to ze sdělení firem.

Další zpravodajský server iDnes by měl začít spolupracovat s vydavatelem elektronických jízdních řádů IDOS. Podrobnosti má provozovatel stránek zveřejnit dnes.

Lidovky.cz od 3. září změní svou strukturu. Zásadně se změní struktura serveru, jeho grafika včetně rozmístění a formátů reklamního prostoru a přibude nová rubrika Svět techniky. K jednodušší orientaci bude přispívat nová horní navigační lišta, která umožňuje vstup do jednotlivých rubrik, jako jsou tištěné Lidové noviny, Neviditelný pes, Auto, Bydlení, Referáty, Blogy a další.

Portál Centrum.cz spustí první týden v září veřejný test zcela nové domovské stránky, která by měla být přehlednější a bohatší na informace. "Nabízíme uživatelům novou podobu domovské stránky. V rámci veřejného testu si sami určí její finální podobu. A bude i na nich, zda si ji poté opravdu nasadí jako svoji novou domovskou stránku Centrum.cz nebo si nechají stávající," uvedl výkonný ředitel Pavel Mucha.

Další portál Atlas si se změnami pospíšil a již na začátku srpna zavedl nové fulltextové vyhledávání ve spolupráci s konkurenčním Seznamem a rovněž vyměnil svou PR agenturu. Počet uživatelů vyhledávání se během měsíce zvýšil o 30 procent.

Návštěvnost českých internetových serverů v červenci proti předchozímu měsíci klesla o dvě procenta na 5,5 milionu uživatelů. Počet domácích uživatelů se snížil o tři procenta na 4,12 milionu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK