NSS: Telefónica O2 pouštěla televizi do mobilů nezákonně

30.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 30. srpna (ČTK) - Společnost Telefónica O2 vysílala ještě pod původním názvem Eurotel televizní signál ve své mobilní síti nezákonně. Rozhodl o tom Nejvyšší správní soud (NSS), který potvrdil předchozí verdikt nižší instance a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Od ní firma už dříve dostala za porušení zákona pokutu 50.000 Kč. ČTK o novém rozsudku informovala mluvčí NSS Sylva Dostálová.

Eurotel nabízel svým zákazníkům od prosince 2005 předplatné pro sledování programů hudební stanice Óčko v mobilních telefonech takzvané třetí generace. Neměl na to ale potřebnou registraci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

NSS nyní řekl, že se na televizní vysílání, i pokud je v mobilu, vztahuje zákon o provozování rozhlasového a televizního vysílání, a proto si měl Eurotel zažádat o registraci. "Obecně je možné konstatovat, že zákon o provozování rozhlasového a televizního vysílání se zaměřuje na obsah vysílání a převzatého vysílání. Zákon o elektronických komunikacích pak reguluje způsob přenosu, nikoliv jeho obsah," uvedla soudkyně Lenka Kaniová.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK