Celníci zabavili v hypermarketech falešný prací prášek

30.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. srpna (ČTK) - Celníci dnes zabavili v několika hypermarketech tuny falešného pracího prášku značky Ariel. Informuje o tom zpravodajský server Nova.cz, podle kterého celní správa na případ uvalila informační embargo. Falešný prací prášek celníci podle informací ČTK zabavili například v sedmi hypermarketech Hypernova, které jej stáhly z prodeje.

"Celní správa odhalila na několika místech falešné prací prášky," řekl zpravodajskému serveru Nova.cz mluvčí Generálního ředitelství cel Jiří Barták. Podle Ivana Krejčího ze společnosti Procter and Gamble, která Ariel vyrábí, byl falešný prací prášek zabaven ve třech obchodech a díky rychlému zásahu celníků se do oběhu dostalo jen několik desítek balení. "Spotřebitel nebyl poškozen, výrobek málo pere, jinak není nebezpečný," uvedl Krejčí.

Falešný prací prášek byl v nabídce několika hypermarketů Hypernova, které provozuje společnost Ahold. "Celní správa nám včera oznámila, že v našich prodejnách je v nabídce prací prášek Ariel v šestikilogramovém balení, u kterého je podezření, že se jedná o falzifikát. Zjistili jsme, že uvedený produkt se nachází pouze v sedmi prodejnách," řekl dnes ČTK mluvčí Aholdu Libor Kytýr.

Dodal, že společnost Ahold tyto prací prostředky ihned stáhla z prodeje a dnes je předala celníkům. "V tuto chvíli čekáme na konečné rozhodnutí celní správy, abychom případně mohli informovat naše zákazníky v prodejnách o dalším postupu. Již jsme kontaktovali dodavatele tohoto zboží, se kterým budeme záležitost dále řešit," uvedl Kytýr.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK