Akcie Orka přidaly dopoledne 4,7 pct

31.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. srpna (ČTK) - Akcie developerské a realitní společnosti Orco Property Group dopoledne na pražské burze vyrostly o 4,7 procenta na 3091 korun, což byl daleko nejlepší výkon na trhu. Nákupní objednávky investorů vyvolaly výrazně lepší meziroční výsledky hospodaření Orka v prvním pololetí. Hlavní index burzy PX v 11:30 získal 0,2 procenta na 1774,9 bodu. Výsledky ČTK převzala z burzy.

Orco meziročně zvýšila tržby o 270 procent na téměř 3,5 miliardy korun a čistý zisk více než zdvojnásobila nad 1,5 miliardy korun. "Pololetní výsledky byly značně nad tržním konsensem a nad našimi odhady," uvedl analytik České spořitelny Petr Bártek. Orco výsledky oznámila ve čtvrtek po zavření obchodů na burze.

Akcie výrobce léčiv Zentiva si polepšily o 1,1 procenta na 1196 korun a akcie Erste Bank a Komerční banky přidaly svorně 0,6 procenta 4324 korun respektive 1442 korun.

Naopak akcie energetické skupiny ČEZ klesly o 0,6 procenta na 1070 korun. ČEZ oznámila podepsání memoranda o strategické spolupráci s maďarskou ropnou a plynárenskou společností MOL. Jednat se má o budování nové elektrárny, ČEZ zvažuje nákup až desetiny akcií MOL. "Momentálně nevidíme důvod proč by měl ČEZ koupit desetinu akcií MOL a jediným vysvětlením celé aliance nám nyní přijde snaha MOL vyhnout se nepřátelskému převzetí," poukázal analytik České spořitelny Jakub Židoň.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK