Thomas Cook: Jedna cena zájezdu včetně příplatků

31.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. srpna (ČTK) - Evropská dvojka na trhu cestovního ruchu, německá skupina Thomas Cook, bude uvádět v ČR sjednocenou cenu zájezdů včetně palivových příplatků, letištních tax a všech dalších položek. Na dnešní tiskové konferenci u příležitosti vstupu skupiny na český trh to řekl jednatel českého zastoupení Udo Wichert. Thomas Cook začne zájezdy v ČR prodávat od září pod značkou Neckermann Česká republika.

"Může to být zpočátku nevýhoda, ale jsem přesvědčený o tom, že to je správná cena," uvedl Wichert ke způsobu prezentování cen. Na českém trhu na rozdíl od německého je zvykem rozdělovat cenu zájezdu do několika položek. Ze základní ceny se vyčleňují například palivové příplatky, letištní taxy, transfery z letiště nebo pojištění. Neckermann bude pravděpodobně první CK v Česku, která prezentuje pouze jednu cenu.

Thomas Cook vstoupil na český trh, když ovládl menší cestovní kancelář Travel plus - Lufthansa City Center. Je to poprvé, co na český trh přichází jedna z velkých zahraničních CK. Neckermann prozatím nabízí pouze zimní zájezdy a letecké pobytové zájezdy v evropských velkoměstech. Postupně chce však svou nabídku rozšířit i na letní dovolené.

"Všude, kde působíme, jsme mezi největšími třemi cestovními kancelářemi," řekl Wichert na dotaz ČTK. Jiné ambice prý firma nemá ani v ČR, kolik chce získat klientů však Wichert neuvedl. Například v sousedním Polsku je firma dvojkou se 125.000 klienty, v Maďarsku se 100.000 zákazníky je lídrem trhu.

Dvojkou je Thomas Cook i na celoevropském trhu. Jeho tržby za uplynulý finanční rok přesáhly tři miliardy eur. Jedničkou v Evropě je německý rival TUI s tržbami téměř 4,5 miliardy eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK