Koruna posílila na 27,63 Kč/EUR a 20,33 Kč/USD

05.09.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. září (ČTK) - Česká měna při poklidném obchodování dopoledne lehce posílila na 27,63 Kč za euro a 20,33 Kč za dolar, kde stála před 11:00. Důvodem mírného zpevnění kurzu o několik haléřů byl vývoj finančních trhů ve světě. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Středeční dopolední obchodování s korunou charakterizuje opět klid bez větších pohybů, uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk. Na trhu nejsou žádné nové zprávy z domova. Mírně pozitivní pro korunu je oslabování evropských akciových trhů, které následuje pokles v Asii. Avšak pohyb trhů není výrazný a vliv na korunu je tedy slabý. Během dne by mohl současný charakter vydržet, koruna by měla stagnovat či ještě mírně posilovat, dodal.

Dolar se vůči euru přes oslabení v americkém obchodování vrací pod 1,3600 a obchoduje se na 1,3590 USD/EUR. Dnes je podle Vlka na programu statistika maloobchodních tržeb v eurozóně, která by ale ovlivnila trh jen při velkém překvapení. Podobně i béžová kniha americké centrální banky Fed, která vyjde večer, bude mít vliv jen v případě nových informací, které by doplnily dosavadní postoj Fed.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK