Zavřená dálnice u Liberce přináší komplikace v dopravě

20.09.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Liberec 20. září (ČTK) - Dlouhé kolony vozidel komplikují dnes dopravu v Liberci a okolí, protože stavbaři uzavřeli u Jeřmanic rychlostní komunikaci Liberec - Praha. Neprůjezdná je kvůli demontáži skruže pod mostem a kvůli demolici lávky, řekl ČTK náměstek Ředitelství silnic a dálnic v Libereckém kraji Jan Stach. Práce mají skončit ve 14:00.

"Objížďka vede z Liberce až do Hodkovic a zpět po vedlejší silnici. Na výjezdu z Liberce a na vjezdu do města se vytvářely po 10:00 kolony dlouhé kilometr až kilometr a půl. Auta se posunovala dopředu krokem," uvedl Stach. Stach vyzývá řidiče, aby se do 14:00 komunikaci mezi Hodkovicemi a Libercem raději vyhnuli a cestovali raději jinudy - například přes Český Dub nebo přes Jablonec nad Nisou.

"Úzkou silnici ucpávaly kamiony a trvalo mně hodinu než jsem se z Liberce do Hodkovic dostal. Po dálnici jsem tam normálně zhruba za pět minut," popsal situaci na objízdné trase z Liberce do Hodkovic jeden z řidičů.

Práce na rychlostní komunikaci Jeřmanic začaly dnes v 07:00 a skončí ve 14:00. "V noci se nemohlo kvůli bezpečnosti pracovat. Lávka se potmě rozebírat nedá," vysvětlil Stach. Informace o uzavření dálnice se nedostaly předem do regionálních médií a řidiči o hrozících problémech na cestě z Liberce do Prahy a zpět většinou nevěděli. "Netuším, proč média nebyla informována," konstatoval Stach.

Práce na rychlostní komunikaci Liberec - Praha trvají již delší dobu a auta tam projíždějí pouze jedním pruhem. Dnešní úplná uzavírka se však již kvůli stavební pracím nebude opakovat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK