Do Prahy začnou létat španělské aerolinie Iberia

21.09.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. září (ČTK) - Na pražské letiště začne od konce října létat španělský národní dopravce, aerolinie Iberia. Zpočátku budou Španělé létat mezi Prahou a Madridem pětkrát týdně, od dubna příštího roku bude Iberia létat na Ruzyni každý den. Na tiskové konferenci to řekl šéf Iberia pro ČR a Rakousko Olas Krauss.

Na lince do Madridu se Iberia zařadí po bok Českým aeroliniím, nízkonákladovým Smart Wings a další španělské společnosti Air Europa. Iberia je ze všech těchto společností největší. "Když pominu Delta Air Lines, tak po dlouhé době přichází do Prahy významný dopravce s rozsáhlou sítí spojů," řekl marketingový ředitel Letiště Praha Jiří Pos.

Podle něj zájem o letecké cestování do Španělska rok od roku roste zhruba o 15 procent; podle aktuálního žebříčku patří Madrid i Barcelona mezi 15 nejoblíbenějších měst, do kterých se z Prahy létá. Pos také ocenil množství návazných spojů, jež Iberia nabízí z madridského letiště Barajas. Španělský dopravce je, co se týče množství cestujících, jedničkou na linkách mezi Evropou a Latinskou Amerikou.

Ročně cestuje s Iberií 33 milionů cestujících.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK