Telefónica bude nabízet PC na splátky i firmám

26.09.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. září (ČTK) - Telekomunikační firma Telefónica O2 začne od října nabízet počítače a notebooky na splátky i malým a středním firmám. Dosud PC bez navýšení ceny poskytovala domácnostem k vysokorychlostnímu internetu ADSL. Uvedli to zástupci společnosti na tiskové konferenci. Konkurence podobnou službu nenabízí.

O2 bude firmám nabízet počítače Hewlett-Packard se softwarem společnosti Microsoft. Nabídka pěti počítačů a notebooků bude začínat na 696 Kč měsíčně. Měsíční cena zahrnuje kromě samotné instalace a aktivace také záruku a pojištění počítačů a počítá s jejich obměnou během dvou až tří let.

Telefónica se zaměřila na segment, ve kterém je 150.000 firem, které měsíčně za telekomunikační služby utratí od 4000 do 100.000 korun. Celkově je v těchto firmách kolem půl milionu počítačů a každoročně nakoupí 100.000 nových PC. V ČR se každoročně prodá kolem jednoho milionu počítačů za zhruba 30 miliard korun.

Telefónica již jednou, ještě jako Český Telecom, počítače na splátky nabízela v roce 2004, tehdy ale o poměrně drahé počítače nebyl příliš velký zájem. Letos v srpnu nabídku obnovila a spojila ji s pořízením ADSL. Internet přes ADSL nyní využívá přes 530.000 zákazníků firmy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK