Prima posune hlavní večerní zprávy na dřívější čas

26.09.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. září (ČTK) - O pět minut dříve si budou muset od 15. října zapnout televizi Prima diváci, kteří budou chtít sledovat hlavní večerní zpravodajství na tomto programu. Prima přesouvá začátek 1. Zpráv z dosavadních 19:00 na 18:55, informoval tiskový mluvčí Ladislav Pavlík. Od 19:00 tak nyní bude vysílat hlavní zpravodajskou relaci jen Česká televize, na Nově začíná o půl hodiny později.

"Současně ale zachováváme konec zpravodajství včetně informací ze sportu," uvedl šéfredaktor zpravodajství Pavel Zuna a dodal, že se tak prodlužuje celkový čas zpravodajství. Prima se tak podle vyjádření výkonného ředitele Primy Petra Chajdy snaží o zvýšení sledovanosti zpráv.

Z údajů firmy ATO-Mediaresearch zveřejněných na serveru Novinky.cz za poslední týden vyplývá, že sledovanost hlavních večerních zpráv na Primě byla ve srovnání s Českou televizí a Novou nejnižší. Například v úterý se na Televizní noviny na Nově dívalo 2,49 milionu lidí starších 15 let, na Události vysílané na prvním programu České televize přibližně milion diváků a na 1. Zprávy na Primě 641.000 diváků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK