Koruna po ranním rekordu k dolaru oslabila na 19,55 Kč/USD

26.09.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. září (ČTK) - Česká měna po ranním rekordu k dolaru na 19,43 Kč/USD po zbytek dne oslabovala. Proti dolaru tak den zakončila na 19,55 Kč/USD a proti euru na 27,59 Kč/EUR. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Dolar ráno oslabil proti euru po sérii nepříznivých zpráv z americké ekonomiky. Data podle hlavního ekonoma Patria Finance Davida Marka naznačují riziko výrazného zpomalení růstu americké ekonomiky a možnost dalšího snížení úrokových sazeb v USA.

Během dne se ovšem podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory nálada na trhu zlepšila a někteří spekulanti zahájili nové obchody. "Začali si půjčovat nízkoúročenou korunu, aby ji ihned prodali a volné prostředky investovali v jiné lépe úročené měně," uvedl.

Obchodování koruny vůči euru tak bylo podle analytika Komerční banky Jiřího Škopa tento týden poprvé trochu zajímavější, když koruna oslabila z ranních úrovní pod 27,50 Kč/EUR až nad 27,60 Kč/EUR. "Ostatní měny v regionu se dnes obchodovaly s rozdílnými výsledky, když slovenská koruna posílila, polský zlotý oslabil a maďarský forint zůstal téměř beze změny," uvedl Škop.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK