HSBC Bank nabídne od ledna v ČR služby i drobným klientům

01.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. října (ČTK) - Tuzemská pobočka HSBC Bank chystá od ledna rozšířit svoji činnost a nabízet bankovní služby i drobným klientům s vyššími příjmy. Banka bude nabízet pod značkou HSBC Premier běžné účty, platební karty nebo poskytovat půjčky, včetně hypoték. Sdělil to šéf české pobočky František Kopřiva. HSBC má nyní v ČR jednu pražskou pobočku, která nabízí investice do podílových fondů a služby velkým podnikům.

Plán banky naznačuje i fakt, že se dnes stala členem úvěrového registru neplatících klientů sdružení Solus. Služby bohatším Čechům nabízejí všechny velké tuzemské banky.

HSBC podle dnešního vyjádření nejvyšších představitelů banky hodlá rovněž rozšířit nabídku služeb v ČR, Polsku a na Slovensku pro malé a střední podniky. Pro ně chystá otevřít zatím čtyři pobočky ve velkých městech.

Pro drobné klienty plánuje banka v příštím roce zpřístupnit přibližně deset poboček hlavně v Praze a větších městech. "Chceme nabízet vysoce specializované služby s osobním přístupem," uvedl Kopřiva. Počet klientů HSBC Premier by se mohl podle plánů banky pohybovat v řádech desetitisíců.

HSBC Bank, která patří s celkovými aktivy 2,2 bilionu dolarů mezi největší banky světa, chystá služby drobného bankovnictví nabídnout například v Rusku. Tam nedávno získala bankovní licenci. V České republice a v Maďarsku banka sice již poskytuje spotřebitelské půjčky, ale přes dceřinou společnost Beneficial Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK