Toyota představila první luxusní vůz z nové série Lexus F

04.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ojama (Japonsko) 4. října (ČTK) - Největší japonská automobilka Toyota Motor dnes představila první luxusní vůz z nové série Lexus F. Sportovní automobil s názvem Lexus IS F má firmě podle agentury Reuters pomoci snížit náskok německých výrobců luxusních vozů BMW a Mercedes.

Cílem nové série F je zvýšit lesk značky Lexus. "Lexus je dlouho známý jako luxusní značka vysoké kvality," řekl viceprezident Toyoty Akio Tojoda. "Věděli jsme však, že pro to, aby byl vnímán jako skutečná globální luxusní značka, potřebujeme více vzrušující vozidla," dodal.

Toyota předvedla nový vůz na okruhu Fuji Speedway, který byl o víkendu dějištěm Velké ceny Japonska formule 1. Profesionální závodníci umožnili novinářům vyzkoušet si na místě spolujezdce jízdu při rychlosti až 240 kilometrů v hodině.

Lexus je již několik let nejprodávanější luxusní značkou ve Spojených státech. Celosvětově však v prodeji výrazně zaostává za vozy Mercedes a BMW, protože má pouze nepatrný podíl na trzích v Evropě a v Japonsku.

Toyota hodlá v příštím roce prodat 7000 vozů Lexus IS F, a to převážně ve Spojených státech. Automobil se v prosinci začne prodávat v Japonsku a později se dostane i na zahraniční trhy, informovala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK