MfD: Škoda Auto začne sériově vyrábět superb i v kombi verzi

13.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. října (ČTK) - Škoda Auto začne příští rok sériově vyrábět model Superb nejen v nové podobě, ale i s pohonem všech čtyř kol a vůbec poprvé také ve verzi kombi. Napsala to Mladá fronta Dnes (MfD) s odvoláním na zdroje v automobilce i mezi dodavateli autodílů. Novou podobu superbu odhalí mladoboleslavská společnost v březnu na autosalonu v Ženěvě.

"Už jsem s tím jezdil, má to skvělé jízdní vlastnosti," řekl deníku šéf dozorčí rady Škody Auto Vratislav Kulhánek. Firma podle MfD věří, že novou podobou superbu vzkřísí jeho stagnující prodej. Sériová výroba má údajně začít v květnu, první sériové kombi superby by měly z výrobní linky sjet v závěru roku.

Automobilka informace odmítla komentovat. "Mohu potvrdit, že superb představíme na jaře na ženevském autosalonu," řekl deníku mluvčí společnosti Jaroslav Černý.

Uvedení superbu kombi na trh po jeho "krátké" verzi v tomtéž roce by podle MfD kopírovalo start nové fabie. V základní verzi ji letos Škoda představila v Ženevě a po půl roce na autosalonu ve Frankfurtu už ukázala i její kombi podobu.

Také automobilka TPCA chystá pro příští rok úpravu vzhledu v Kolíně vyráběných modelů, píše deník. V roce 2012 by pak společný podnik Toyoty, Peugeotu a Citroenu měl pustit na trh úplně nové vozy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK