Euro: BRE Bank investuje v ČR a na Slovensku 800 milionů Kč

15.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. října (ČTK) - Polská BRE Bank, která vstoupí na český a slovenský bankovní trh v listopadu prostřednictvím své internetové odnože s názvem mBank, investuje v těchto zemích asi 29 milionů eur (zhruba 800 milionů korun). S odvoláním na Piotra Gawrona, který v BRE Bank odpovídá za expanzi mBanky, to napsal server Euro OnLine. Návratnost banka očekává v roce 2012, dodal Gawron.

Banka přehodnotila záměr otevřít v Česku deset a na Slovensku osm poboček ve prospěch Česka. Podle nejnovějšího plánu jich chce mít do roku 2008 v Česku 12 a na Slovensku šest. Jde o lokality ve větších městech: v Praze, Brně, Plzni, Bratislavě, Žilině a Košicích. Kromě toho mBank chystá otevřít v těchto zemích přes 25 mKiosků (multifunkčních finančních bodů).

Do roku 2010 hodlá polská banka půjčit Čechům a Slovákům asi 1,2 miliardy eur (33 miliard korun). Výše úložek má dosahovat asi 300 milionů eur (8,3 miliardy korun). Banka by měla obsluhovat asi čtvrt milionu klientů.

mBank bude na českém trhu nejdříve nabízet běžné a spořicí účty, půjčky s ručením a hypotéky. Osobní účet bude podle informací banky podobně jako v Polsku bezplatný. K podnikání v ČR i na Slovensku využije polská banka jednotné bankovní licence platné v rámci EU.

Banka je obchodní značkou polské BRE Bank patřící k německé bankovní skupině Commerzbank. Ta vlastní více než 70 procent BRE Bank.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK