Americké technologické akcie rostly, Dow Jones klesal

17.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. října (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování vesměs rostly a vzestup se koncentroval v technologickém sektoru, tedy na trhu Nasdaq. Toho se zmocnil optimismus po dobrých čtvrtletních výsledcích společností Intel a Yahoo. Hlavní index newyorské burzy však začal kolem poledne ztrácet kvůli nepříznivým zprávám od firem jako United Technologies a IBM

Dow Jonesův index v první polovině dne mírně rostl, těsně po poledni (18:00 SELČ) však začal oslabovat a byl proti úterku nižší o 0,1 procenta na 13.897 bodech. Naopak Nasdaq Composite Index rostl o 0,8 procenta na 2787 bodů a širší index S&P 500 získával 0,1 procenta.

Akcie Intelu stouply o pět procent a Yahoo posílila o více než sedm procent. To mělo oživující vliv na trh Nasdaq, kde se obchodují většinou akcie výrobců vyspělých technologií.

Dow Jones ztratil většinu počátečních zisků, protože trh zklamal výhled společnosti United Technologies a slabý prodej hardwaru firmy IBM. Podpořil jej však asi čtyřprocentní růst akcií banky JPMorgan Chase & Co, jejíž výsledky překonaly odhady. Dobře dopadly také výsledky Coca-Coly, což posílilo akcie firmy o zhruba tři procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK