Škoda chce zahájit prodej nové Fabie Combi 15. ledna

18.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. října (ČTK) - Mladoboleslavská Škoda Auto začne oficiálně prodávat nový model Fabia Combi 15. ledna. Firma to oznámila na veletrhu Autoshow v pražských Holešovicích, kde se vůz poprvé představil českým zákazníkům.

Nová Fabia Combi, která byla poprvé představena v září na mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu, bude v základní verzi Classic s motorem 1,2 HTP/44 kW stát 285.900 korun. Model s nejvyšší výbavou Elegance začíná na 371.900 Kč.

Design nové Fabie Combi navazuje na hatchback s řadou praktických prvků, který se prodává od jara. Škoda nový model prezentuje jako vůz určený zejména pro rodiny, ale také pro podnikatele, protože umožňuje přestavbu na skupinu N1 s odpočtem DPH. Mezi silné stránky patří především prostor pro cestující na zadních sedadlech, zavazadlový až 1460 litrů, množství odkládacích prostorů nebo roleta pro zakrytí zavazadlového prostoru se stejným způsobem ovládání jako u Octavie Combi.

Nový vůz je nástupcem úspěšné první generace Fabie Combi pro kterou se dosud rozhodlo více než 630.000 zákazníků. Výroba modelu první generace by měla skončit na přelomu letošního roku, kdy se počítá s náběhem výroby nové Fabie Combi.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK