Nové akcie obsáhly přes čtvrtinu obchodů v RM-Systému

18.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. října (ČTK) - Nově zařazené zahraniční akcie obstaraly za úvodní tři týdny obchodování v mimoburzovním RM-Systému více než čtvrtinu obchodů. Největší zájem investoři měli o akcie firmy Zentiva, kde objem činil takřka 90 milionů korun. Nabídka akcií by se měla dále rozšiřovat, sdělil ředitel pro strategii a marketing RM-Systému Jiří Vodička.

Malí a střední investoři uskutečnili s celkem šesti emisemi nových akcií obchody v objemu přes 172 milionů korun. "Průměrné denní objemy obchodů dosahují 11,4 milionu korun a významně překonávají původní očekávání zájmu ze strany malých a středních investorů," doplnil. Celkové obchody s všemi akciemi normativního trhu, kde je několik desítek emisí, ve stejné době překonaly 600 milionů korun.

RM-Systém zamýšlí získat na trh nejvýznamnější světové společnosti, jejichž akcie se obchodují na zahraničních burzách Evropské unie. "Do konce roku připravujeme ještě přijetí další akcie a větší rozšíření předpokládáme v prvním pololetí," upřesnil Vodička.

RM-Systém na rozdíl od burzy umožňuje investorům nakupovat a prodávat akcie bez zprostředkovatelů. Vedle přímého přístupu se snaží zaujmout nízkými cenami služeb a obchodováním přes internetové stránky. Majitelem RM-Systému je skupina Fio.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK