Koruna se před polednem drží blízko rekordů

19.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. října (ČTK) - Koruna se před polednem obchoduje stále blízko svých nových ranních rekordů. Po 11:10 koruna stojí na 27,27 Kč/EUR, tedy haléř od maxima. Proti dolaru se obchoduje dva haléře od rekordu na 19,10 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Hlavní hybnou silou pro korunu zůstává pohyb regionu. Ten dnes dopoledne zastavil svůj růst a krátce se konsolidoval. Jedním důvodem je momentální ustálení situace na eurodolarovém trhu, vliv může mít také opatrnost před předčasnými volbami v Polsku," uvedl analytik Patria Online Tomáš Vlk.

Vývoj koruny je tak podle něj v rukou dolaru a polské politiky. "Pokud se zde neobjeví nové zprávy, měl by kurz české měny pokračovat v konsolidaci, případně korigovat své zisky," odhadl Vlk.

Dolar posunul své minimum k euru na 1,4319 USD/EUR, dopoledne kurz mírně posílil na 1,428 USD/EUR. Důležité zprávy by mohly podle Vlka přijít z konference o měnové politice, na které vystoupí zástupci americké centrální banky. "Tato událost by případně mohla ještě ovlivnit i závěr obchodování s korunou," doplnil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK