Klienti CK Sunny Days prý přiletí domů dnes večer

21.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. října (ČTK) - Zhruba 180 Čechů, kteří vycestovali do Egypta s cestovní kanceláří Sunny Days a kvůli poruše letadla se nemohli včas vrátit zpět domů, přiletí do České republiky pravděpodobně dnes večer. ČTK to sdělil majitel CK Sunny Days Ridhu ben Ahmed.

"Klienti by se měli vrátit dnes, pravděpodobně letem v 19:00 egyptského, tedy 18:00 místního času. Teď čekám na potvrzení na 100 procent," řekl majitel cestovní kanceláře Sunny Days.

Důvodem problémů s odletem klientů, původně plánovaným na dnešní ráno, byla podle něj porucha letadla. "Teď jsou v hotelích už dávno zpátky a je o ně postaráno. Delegáti jsou na místě k dispozici," uvedl ben Ahmed.

"Dnešní plánovaný let z egyptské Hurghady do Prahy ve 4:45 ráno byl zpožděn z důvodu poruchy letadla egyptské letecké společnosti Koral blue. Klienti byli po zjištění faktu, že letadlo není schopné let zpátky do ČR realizovat, kolem deváté hodiny ráno odvezeni zpět do hotelu a všem klientům byla zaplacena celá další dnešní noc navíc a stravování formou all inclusive, aby se klienti nemuseli omezovat," uvedl člen prezidia a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Tomio Okamura s tím, že CK Sunny Days se o své klienty v Egyptě postarala a snaží se co nejrychleji pro ně zajistit náhradní letadlo.

Okamura zaroveň upozornil, že kvůli poruše letadla společnosti Koral blue se zpožďuje i následný odlet dalších klientů z Prahy do Egypta. "CK Sunny Days všem těmto klientům, kteří se již nemohou vrátit domů, také zajistila v Praze pokoje, aby mohli pohodlně počkat, až se upřesní čas odletu na dovolenou," podotkl.

Potíže cestovních kanceláří s charterovými lety nejsou výjimkou a jejich klienti se s nimi setkávají každoročně. Například už na začátku letošního roku si stěžovali čeští turisté, kteří uvízli při cestě do Panamy na newyorském letišti JFK.

CK Sunny Days patří k největším CK v ČR a i nyní v říjnu odbavuje na dovolenou s českými turisty pět letadel týdně. Sunny Days se s problémy při odletu potýká poměrně často. Přesně před týdnem zůstali její klienti na letišti v tuniském Monastiru dokonce 17 hodin.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK