Klienti CK Sunny Days se zřejmě vrátí z Egypta dnes v noci

22.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. října (ČTK) - Klienti cestovní kanceláře Sunny Days, kteří se kvůli poruše letadla nevrátili v neděli z dovolené v Egyptě, zřejmě přiletí do České republiky dnes kolem půlnoci. Oznámil to mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura. Podle něj turisté přiletí letadlem společnosti Travel Service.

Komunikaci se Sunny Days potvrdila ČTK také mluvčí Travel Servisu Vlaďka Dufková. Obě strany však podle ní dosud nepodepsaly smlouvu, takže návrat českých dovolenkářů ještě nelze na sto procent potvrdit. "Sunny Days nás oslovila dnes v sedm ráno a nyní se jedná o smlouvě, kterou je nutné podepsat," řekla Dufková.

Podle Dufkové se aerolinkám uvolní kapacita letadla dnes ve 14:00. V tu dobu by se letadlo mohlo vydat na cestu z Prahy přes Brno do egyptské Hurghády, kde klienti Sunny Days nyní přebývají v hotelu. Zpátky do Prahy by se letadlo mohlo vrátit v úterý v 01:30. "Jsme česká společnost a budeme se snažit pomoci českým turistům," dodala Dufková.

V Egyptě nyní zůstává asi 180 klientů Sunny Days, kteří měli být doma již v neděli. Podle Okamury přebývají v hotelu a mají k dispozici všechny služby včetně lékaře. Cestující z Egypta neodlétli kvůli poruše letadla společnosti Koral Blue.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK