iDnes: Živnobanka strhla stovkám klientů peníze dvakrát

22.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. října (ČTK) - Živnostenská banka minulý a předminulý týden stovkám klientů při výběru peněz z bankomatu odečetla čerpaný obnos dvakrát. Způsobila to chyba v elektronickém systému, informoval server iDnes. Nesrovnalosti na účtech začala banka vyrovnávat během uplynulého víkendu, peníze všem postiženým klientům by měla vrátit během dneška, sdělil mluvčí banky Tomáš Pavlík.

Banka problém s dvojitým odečtením peněz odstranila v průběhu minulého týdne. "Nastal při úpravě informačních technologií," řekl serveru Pavlík. "Potíže jsme měli v období zhruba od 11. nebo 12. října do 17. až 18. října. Týkalo se to části našich klientů, konkrétně držitelů karet Visa, při transakcích pouze přes bankomat Živnostenské banky," dodal.

Na jiné problémy s kartami Visa vydanými Živnostenskou bankou upozornil v polovině října server Měšec.cz. Klienti banky nemohli 11. října platit těmito kartami u obchodníků nebo vybírat z bankomatů jiných bank. Podle banky šlo o chybu ze strany karetní asociace Visa.

Živnostenskou banku vlastní od února 2003 největší italská bankovní skupina UniCredit, která je nyní jejím stoprocentním majitelem. Živnobanka se sloučí 5. listopadu s tuzemskou HVB Bank. Spojením HVB Bank a Živnostenské banky vznikne čtvrtá největší česká banka, která bude mít celková aktiva v objemu více než 200 miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK