ČSÚ: Přístup na internet má třetina domácností

23.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 23. října (ČTK) - Počet českých domácností vybavených počítačem vzrostl od roku 2003 o dvě třetiny na 40 procent. Třetina domácností má připojení k internetu, což je dvakrát více než před čtyřmi lety. Vyplývá to z nejnovějšího šetření Českého statistického úřadu, které dnes zveřejnil na brněnském veletrhu Invex.

"Výrazně lepší je vybavení domácností s dětmi a ve větších městech. Připojení k internetu má 55 procent domácností s dětmi oproti 19 procentům bez dětí. V rámci ČR jsou největší hodnoty v Praze, zhruba poloviční naopak v Olomouckém kraji," řekl novinářům předseda ČSÚ Jan Fišer.

Největší změny za uplynulý rok zaznamenali statistici u způsobu připojení domácností k internetu. Zatímco vloni se nejvíce lidí (35 procent) připojovalo k internetu přes telefonní linku (dial-up), letos to bylo jen 18 procent. Nejčastějším způsobem připojení na internet je letos vysokorychlostní ADSL (26 procent), kterému vloni se 14 procenty patřila čtvrtá příčka. Na druhém a třetím místě zůstalo beze změn připojení přes kabelovou televizi a bezdrátové připojení pomocí technologie Wi-Fi.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK