Americké akcie dopoledne mírně rostly díky výsledkovým zprávám

23.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. října (ČTK) - Akcie amerických firem dopoledne na newyorské Wall Street mírně vzrostly díky solidním výsledkům hospodaření a firemním předpovědím do budoucna. Zájem byl například o emise technologické firmy Apple, platební společnosti American Express či chemického koncernu DuPont.

V poledne newyorského času se index Dow Jones zvýšil o pětinu procenta na 13.590 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite v 18:00 SELČ vzrostl na 2767 bodů se ziskem 0,6 procenta.

Apple překonala odhady analytiků, když zvýšila čtvrtletní zisk o dvě třetiny. Přispěl k tomu silný odbyt počítačů Macintosh, hudebních a mediálních přehrávačů iPod a mobilů iPhone.

Zpráva obnovila důvěru investorů v odvětví vyspělých technologií, jehož akcie letos rostly rychleji než zbytek trhu. Mají proto tendenci více klesat, když se mezi akciemi objeví nová prodejní vlna.

Také American Express a DuPont svými výsledky předčily očekávání. Obě společnosti jsou v Dow Jonesově indexu, připomněla agentura AP. Polední hodnoty indexů poskytl Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK