Stát souhlasí s rozšířením závodu Škody Auto ve Vrchlabí

24.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vrchlabí (Trutnovsko) 24. října (ČTK) - Ministerstvo životního prostředí vydalo automobilce Škoda Auto souhlas s rozšířením závodu ve Vrchlabí na Trutnovsku. Firma tak splnila důležitou podmínku pro svou chystanou mnohamiliardovou investici. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj.

Ministerstvo po osmi měsících prověřování rozhodlo, že záměr nepředstavuje pro okolí větší ekologickou zátěž. Součástí ekologického povolení je 60 podmínek, které musí automobilka při rozšiřování areálu a při jeho provozu dodržet. Souhlas ministerstva přišel krátce poté, co Škoda Auto na konci září oznámila, že chce svůj vrchlabský závod významně modernizovat.

Škoda Auto chce do roku 2010 ve Vrchlabí čtyřnásobně rozšířit montážní halu, více než trojnásobně zvětšit svařovnu a postavit úplně novou lakovnu, aby mohla v tamní továrně vyrábět až 1000 vozů denně. Dnes jich z montážní linky denně sjíždí jen necelých 400. Plocha areálu továrny by se měla zvýšit z 23 na 33 hektarů.

Jaký vůz bude nový závod Vrchlabí vyrábět, firma zatím nesdělila. Hospodářské noviny nedávno uvedly, že by to mohl být malý vůz pod názvem Up!, který automobilka Volkswagen představila na letošním frankfurtském autosalonu. Nyní závod vyrábí model Octavia.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK