Trezziovou prý nahradí na MF Chrenko z Ernst & Young

25.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. října (ČTK) - Nástupcem odcházející náměstkyně ministra financí Dany Trezziové se zřejmě stane bývalý šéf slovenské pobočky poradenské společnosti Ernst & Young Peter Chrenko. S odvoláním na svůj zdroj to píše Mladá fronta Dnes, ministr financí Miroslav Kalousek se ke jménu nového náměstka odmítl vyjádřit.

"Jde jen o moje rozhodnutí a rozhodnutí ještě nepadlo," řekl MfD s tím, že do té doby jde jen o spekulace.

Trezziová již dříve v rozhovoru pro ČTK řekla, že jejím nástupcem by se měl stát člověk z jedné ze čtyř největších poradenských firem. Podle MfD by měl nastoupit 12. listopadu, ona sama odchází k 9. listopadu.

Trezziová na MF přišla rovněž z jedné z velkých poradenských firem, společnosti Deloitte. Z ministerstva financí odchází na vlastní žádost, od listopadu se stane novým partnerem české právní a daňové kanceláře Procházka Randl Kubr (PRK). V novém působišti by se měla specializovat na zdanění právnických osob. Návrat do soukromého sektoru plánovala dlouhodobě.

Peter Chrenko působil na místě šéfa slovenské pobočky Ernst & Young a zároveň jako vedoucí jejího daňového poradenství pět let. Odešel letos k 31. červenci. Podle informací zaměstnanců slovenské pobočky zatím nikam nenastoupil a nyní je na dovolené, píše Mladá fronta Dnes. Mluvčí slovenské Ernst & Young Slávka Vancáková odmítla o případném nástupu někoho ze Slovenska na české ministerstvo mluvit s tím, že to musí oznámit český ministr, dodává deník.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK