Koruna dopoledne mírně posílila na 27,16 Kč/EUR

25.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. října (ČTK) - Koruna dopoledne mírně posílila na 27,16 Kč za euro a 19,04 Kč za dolar, kde stála před 10:30. Česká měna, která čeká na výsledky jednání bankovní rady České národní banky, zpevňovala společně s ostatními měnami v regionu, řekl analytik Patria Online Tomáš Vlk.

V dalším průběhu dne by domácí měna podle něj opět měla držet současnou hladinu. Mírně pozitivní vliv regionu by prý měla tlumit centrální banka svým rozhodnutím dál počkat s utahováním měnové politiky. "ČNB sice zůstává na cestě k vyšším sazbám, ale další krok čekáme až později. I když jisté riziko představuje nová makroekonomická prognóza, na stabilních sazbách se shoduje většina trhu, a tato varianta by tak neměla způsobit výraznější reakci trhu," dodal.

Na eurodolarovém trhu nejsou významné posuny, dolar postupně ztrácí na 1,4260 USD/EUR. Do kurzu se započítávají negativní zprávy ze středy. Po středečních datech z realitního trhu USA jsou dnes na programu prodeje nových domů, což je o něco důležitější číslo, podotkl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK