Kulhánek končí v dozorčí radě Škody Auto

26.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín/Mladá Boleslav 26. října (zpravodaj ČTK) - Dlouholetý šéf mladoboleslavské automobilky Škoda Auto Vratislav Kulhánek končí ve funkci předsedy dozorčí rady automobilky. Oznámil to dnes koncern Volkswagen Group, jehož je česká firma součástí.

K 31. říjnu Kulhánek dozorčí radu opustí a ujme se jiných úkolů "v zázemí" výroby automobilů, oznámil koncern. Dozorčí radě, která bude nového šéfa volit, byl na Kulhánkovo předsednické místo navržen její dosavadní člen Hans Dieter Pötsch.

Mluvčí mladoboleslavské automobilky Jaroslav Černý se nechtěl k odchodu Kulhánka vyjadřovat. "Takové je jeho rozhodnutí, to můžeme těžko komentovat," řekl ČTK.

Andreas Maurer z tiskového oddělení Volkswagenu ČTK řekl, že Kulhánek jako "šedesátník" svou práci v dozorčí radě odvedl a mohl by působit v poradních funkcích v automobilovém průmyslu.

"Obchodní společníci, dozorčí rada i představenstvo Škody Auto děkují Dr. Kulhánkovi za jeho desetiletou odpovědnou práci ve funkcích předsedy představenstva a předsedy dozorčí rady a za jeho velký přínos k dynamickému rozvoji firmy," napsal koncern v tiskovém sdělení.

Novým členem dozorčí rady automobilky se stane od 1. listopadu současný předseda představenstva Škody Auto Detlef Wittig, oznámilo tiskové oddělení Volkswagenu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK