Většina řidičů zaplatí u ČP za povinné ručení méně než letos

26.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. října (ČTK) - Většina řidičů zaplatí u České pojišťovny příští rok za povinné ručení méně než letos. Ušetří všichni řidiči, kteří nezpůsobili dopravní nehodu. Méně zaplatí i noví klienti, pokud s ČP uzavřou povinné ručení v roce 2008 po telefonu nebo přes internet. Mohou totiž uplatnit desetiprocentní slevu. Informovala o tom mluvčí ČP Dagmar Koutská. Povinné ručení má u ČP více než 2,2 milionu klientů.

Sazby povinného ručení zveřejnily již Allianz, ČSOB Pojišťovna a Česká podnikatelská pojišťovna, u nichž zaplatí většina řidičů za povinné ručení na rok 2008 také méně peněz než za letošek. Umožní jim to též bonusy za jízdu bez nehody.

ČP nabízí majitelům vozidel vedle pětiprocentního bonusu za letošní jízdu bez nehody také možnost připsat si další pětiprocentní bonus za tři roky bez nehody. Tohoto desetiprocentního zvýhodnění ceny pojistného může využít až 70 procent vlastníků vozidel a bonus za letošek získá asi 90 procent klientů ČP. Všichni od začátku října dostali k povinnému ručení zdarma také úrazové pojištění pro řidiče.

Řidič, který jezdil bez nehody, zaplatí za pojistku u ČP podle kubatury vozu o 239 až 977 Kč méně. Majitel vozu, který začíná s řízením, zaplatí v základní sazbě o 143 až 583 korun více, než kolik by platil letos. Pokud ovšem využije ke sjednání smlouvy internet či telefon, cena bude proti letošku o 189 až 803 Kč nižší.

Řidič, který jezdí od počátku bez nehody, zaplatí za Škodu Octavia 1,9 TDI 5414 Kč, tedy přibližně o 700 korun méně. Opatrně jezdící šofér Škody Fabia 1,2 zaplatí 2289 korun a ušetří tak proti letošku 300 korun, uvedla Koutská příklady.

Česká pojišťovna je součástí mezinárodní finanční skupiny PPF. Skupina PPF úspěšně spravuje aktiva v hodnotě téměř 225 miliard Kč a rozvíjí své obchodní aktivity v České republice, na Slovensku, v Rusku, na Ukrajině, v Kazachstánu, v Bělorusku, na Kypru, ve Vietnamu a v Číně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK