Americké akcie dopoledne vzrostly

26.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. října (ČTK) - Americké akcie dopoledne rostly díky tomu, že softwarový gigant Microsoft zveřejnil vyšší předpověď svého zisku. Příznivý výhled společnosti Countrywide Financial pak zmírnil obavy z dění ve finančním odvětví. Největší vzpruhou pro akciové indexy byl Microsoft.

Index Dow Jones se dopoledne zvýšil o 0,7 procenta na 13.786,7 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl na 2795,4 bodu se ziskem o 1,6 procenta. Microsoft v jednu chvíli posílil téměř o 11 procent, zatímco Countrywide vyskočila o 15 procent.

"Většinu zisků na trhu teď vyvolal Microsoft, těsně za ním následovala předpověď Countrywide," řekl šéf akciových obchodů společnosti North Star Investment Management. "Byla to pro Microsoft výborná vzpruha v době, kdy se zájem trhu točí kolem velkých technologických společností," dodal.

Countrywide, největší hypoteční podnik ve Spojených státech, vykázal za třetí čtvrtletí ztrátu 1,2 miliardy dolarů. Na poslední čtvrtletí roku si ale předpověděl zisk, protože snižuje stavy zaměstnanců, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK