NBC a Fox chtějí konkurovat portálu YouTube

29.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Los Angeles 29. října (ČTK) - Televizní sítě NBC a Fox hodlají spustit novou internetovou stránku Hulu.com, na které budou moci uživatelé zdarma sledovat filmy a televizní pořady. Nový server se má podle firem NBC a Fox stát konkurencí pro portál YouTube, jenž je nejpopulárnějším internetovým centrem pro bezplatné sdílení videozáznamů.

Testovací verze stránek Hulu zahájí provoz již tento týden. Se spuštěním plné verze se počítá během několika měsíců. Nový portál bude nabízet pořady firem NBC a Fox i filmy společností Sony a Metro-Goldwyn-Mayer.

Stránky Hulu přicházejí v době napětí mezi zábavními společnostmi a populárními videoportály, jako je YouTube, kde se často objevují neautorizované ukázky z televizních pořadů a filmů. Mediální gigant Viacom nyní například žaluje YouTube kvůli rozsáhlému porušování autorských práv o miliardu dolarů.

Portál Hulu bude legálně nabízet stovky dílů různých televizních pořadů, včetně animovaného seriálu Simpsonovi. Jeho filmová nabídka se bude skládat ze snímků, které již byly upraveny pro televizní vysílání. Videozáznamy budou zahrnovat krátké reklamní spoty v místech, v nichž by se reklama objevovala i při televizním vysílání, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK