Koruna po ranním rekordu k dolaru mírně klesla

29.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. října (ČTK) - Koruna po úvodním zlepšení rekordu k dolaru na 18,62 Kč/USD mírně klesla na 18,68 Kč/USD, kde stála před 11:30. Kurz tak sleduje vývoj na světových trzích. Proti euru česká měna dopoledne oslabila obdobně na 26,92 Kč/EUR. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Na trhu nejsou žádné nové zprávy, takže koruna zatím v poklidu sleduje obdobný vývoj v celém regionu, na němž se už dál neprojevuje pokračující oslabování dolaru, uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk. Dolar se propadl vůči euru až na 1,4438 USD/EUR. Americké měny se nadále drží špatná nálada investorů, kterou v pátek přiživil index Michiganské univerzity. Dnes nejsou na programu žádná data, a trh tak mohou dál ovlivňovat očekávání o středečním rozhodnutí americké centrální banky Fed, dodal.

"Trh spekuluje na pokles úrokových sazeb v USA již tento týden. To přispělo k tomu, že dnes ráno byla prolomena hranice 1,44 USD/EUR," doplnil analytik Next Finance Vladimír Pikora. Obchodování koruny vůči euru bude podle něj dnes opět bez nových ekonomických informací.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK