Fischer u soudu vyhrál spor o letadla

29.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. října (ČTK) - Václav Fischer dnes u městského soudu vyhrál spor o dvě letadla Boeing 737, se kterými létala společnost Charter Air, bývalá Fischer Air. Soud rozhodl, že obě letadla nepatří do konkurzní podstaty v konkurzu na Fischerův osobní majetek. Spor však bude mít pokračování, neboť správce konkurzní podstaty Josef Cupka se hodlá odvolat k Vrchnímu soudu.

V konkurzu na osobní majetek bývalého majitele CK Fischer a Fischer Air uplatňují věřitelé podle správce konkurzní podstaty pohledávky ve výši téměř miliarda korun. Hodnota letadel, která již přes dva roky stojí na ruzyňském letišti, se odhaduje na necelých 600 milionů korun. Fischer však od začátku nesouhlasil s jejich zapsáním do konkurzní podstaty a tvrdil, že stroje patří hamburské společnosti AMF, v níž má podíl.

Fischer nyní figuruje ve třech konkurzech. První je veden na majetek Fischera jako fyzické osoby, druhý na majetek Charter Air a třetí na sebe podnikatel nechal prohlásit sám v Německu.

Kauza dospěla před měsícem až k Vrchnímu soudu, který konstatoval, že pro určení vlastnictví letadel je rozhodující právě spor o konkurzní podstatu v kauze osobního majetku Fischera. V tomto konkurzu totiž správce letadla zapsal do konkurzní podstaty jako první.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK