Majitel Becherovky zvýšil tržby, jedná o koupi vodky Stoličnaja

30.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 30. října (ČTK) - Francouzský nápojový gigant Pernod Ricard, jehož součástí je také likérka Jan Becher - Karlovarská Becherovka, zvýšil čtvrtletní tržby o sedm procent na 1,56 miliardy eur díky poptávce po luxusních značkách na rozvíjejících se trzích, jako je Čína. Oznámila to firma. Dodala, že jedná o převzetí ruské značky vodky Stoličnaja.

Společnost rovněž uvedla, že se zajímá také o švédskou značku vodky Absolut. Upozornila však, že plánuje převzít pouze jednu z těchto značek. "Neplánujeme uskutečnit obě transakce," řekl výkonný ředitel společnosti Pierre Pringuet.

Pernod, který vlastní whisky Chivas Regal či koňak Martell, je druhým největším výrobcem alkoholických nápojů na světě za firmou Diageo, výrobcem vodky Smirnoff. Na světovém trhu má zhruba pětinový podíl. Firma nedávno oznámila, že chce rozšířit své aktivity v USA. Zájem má hlavně o další producenty vína, nebo značky tequily a rumu.

Pernod Ricard od roku 1998 vlastní likérku Jan Becher - Karlovarská Becherovka, která na českém trhu funguje mimo jiné jako distributor značek mateřské skupiny. Prodej dovážených nápojů tvoří asi deset procent celkového zisku Becherovky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK