Koruna klesla na 26,95 Kč/EUR a 18,62 Kč/USD

05.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. listopadu (ČTK) - Česká měna při klidnějším obchodování mírně oslabila na 26,95 Kč za euro a 18,62 Kč za dolar, kde stála před 17:00. Hrozba vystupňování uvěrové krize se zatím na devizových trzích neprojevila. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Domácí měna dnes proti euru pouze opatrně oslabovala. Zatímco ranní zahajovací kurz činil 26,87 Kč/EUR, v odpoledních hodinách již byla atakována úroveň 27,00 Kč za euro," uvedl analytik Komerční banky Jan Vejmělek. Problémy Citigroup se prý promítly především do obchodování akcií a sektorových indexů na světových burzách. Dolar mírně oslabil proti japonskému jenu, proti euru víceméně stagnoval, dodal.

Euro nemůže překonat stabilně hranici 1,45 USD/EUR, doplnil dealer J&T banky Lukáš Růžička. Obchodní aktivita byla podle něj dnes nízká i na ostatních středoevropských trzích. Hlavní událostí tohoto týdne v ČR bude čtvrteční zveřejnění říjnové inflace. "Očekává se vysoké číslo, které může za stabilní koruny vést ke zvýšení sazeb již ke konci tohoto měsíce," podotkl. "I pro další dny v týdnu očekáváme u kurzu koruny převážně nejasný pohyb v širším pásmu, který půjde popsat v průměru jako stagnace," odhadla analytička Next Finance Markéta Šichtařová.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK