Aktuálně.cz: ČNB udělila podruhé Atlantiku FT pokutu 4 miliony Kč

05.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. listopadu (ČTK) - Makléřská společnost Atlantik FT dostala od České národní banky pokutu čtyři miliony korun za to, že nedostatečně informovala své klienty o obchodech s jejich akciemi. Tak vysokou pokutu dostala společnost již podruhé, uvedl internetový server Aktuálně.cz.

"Společnost Atlantik FT respektuje, ale zásadně nesouhlasí s rozhodnutím ČNB. Společnost je přesvědčena, že z její strany nedošlo k tvrzenému porušení povinností stanovených právními předpisy. V současné době zvažuje veškeré další kroky, které jí umožní verdikt ČNB zvrátit. Jedním z připravovaných kroků je i podání správní žaloby," uvedla firma v prohlášení.

ČNB řešila v této věci dvě stížnosti klientů. Nad první vynesla verdikt již v květnu, kdy stejně jako nyní nařídila firmě Atlantik FT zaplatit pokutu čtyři miliony. Proti pokutě podal v červnu Atlantik prostřednictvím advokátní kanceláře k Městskému soudu žalobu.

Atlantik je čtvrtým největším obchodníkem s akciemi na pražské burze. Loni zobchodoval cenné papíry za téměř 174 miliard korun. Patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka. Má kolem 7000 klientů. Loni čistý zisk Atlantiku činil 160 milionů korun a vlastní kapitál 629 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK