Ministerstvo dopravy vybralo vítěze tendru na právní služby

06.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. listopadu (ČTK) - Ministerstvo dopravy vybralo advokátní kanceláře, které pro něj budou tři roky zajišťovat právní servis. Vítězi tendru se stali advokáti z kanceláří Weil, Gotshal & Manges, Jansta, Kostka & spol., AK Kříž a Bělina a AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři. Informují o tom Hospodářské noviny. Rámcové smlouvy by právníkům měly zaručit celkový příjem 450 milionů korun.

Podle prvního náměstka ministra dopravy Rudolfa Vyčichly je cílem dokončeného tendru zamezit tomu, aby se zvyšovaly ceny ministerských zakázek na externí právní služby. Dosud úřad a jemu podřízené organizace, například Správa železniční dopravní cesty, Ředitelství silnic a dálnic či Ředitelství vodních cest, najímaly advokátní kanceláře na jednotlivé zakázky. Rámcovými kontrakty s právními kancelářemi chce resort výrazně ušetřit.

"Zakázky se mezi ně budou spravedlivě dělit," uvedl mluvčí ministerstva Karel Hanzelka. Ročně si tak kanceláře rozdělí 150 milionů korun.

V roce 2003 stály podle HN právní služby na ministerstvu dopravy 3,9 milionu korun, loni to bylo 169 milionů korun. "Myslíme si, že smlouva se čtyřmi právními kancelářemi je pro nás výhodnější. Pokud by trend rostoucích cen za zakázky pokračoval, tímto bychom ušetřili až 350 milionů korun," uvedl Vyčichla.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK