UniCredit chce nabízet hlavně hypotéky a kreditky

06.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. listopadu (ČTK) - UniCredit Bank, která vznikla v pondělí sloučením tuzemské HVB Bank a Živnostenské banky, chce drobným klientům nabízet hlavně hypotéky, kreditní karty a investice. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl generální ředitel banky Jiří Kunert.

"Chtěli bychom být silní především v hypotékách, kreditních kartách, distribuci investičních produktů a obsluze živnostníků svobodných povolání a malých firem. To je pro nás klíčové," uvedl Kunert. Ve firemním bankovnictví by podle něj chtěla společnost během několika let získat první místo. V současnosti je podle dostupných údajů se 121 miliardami firemních úvěrů na třetím místě za Komerční bankou a ČSOB.

Do budoucna bude podle Kunerta UniCredit Bank investovat do dalšího růstu. "Víme, že růst bude organický. Budeme hledat příležitosti akvizic, ale ne mezi bankami, kde je trh rozdělen," uvedl. Skupina UniCredit v ČR rovněž vlastní leasingovou nebo investiční společnost, stavební spořitelnu nebo factoringovou společnost.

Banka podle svých představitelů nechce masivně budovat pobočkovou síť, ani být příliš levnou bankou. "Nejsme rozhodně nejlevnější bankou a ani o to nejde. Jde nám o to poskytovat za ty peníze nejvyšší hodnotu," uvedl člen představenstva banky Peter Koerner. "Nejsme ani banka, která bude mít stovky poboček," uvedl místopředseda představenstva David Grund. Podle něj bude banka otevírat ročně do deseti poboček ročně, ale pouze pokud to bude mít smysl.

UniCredit plánuje pobočky budovat především ve větších městech, protože jejich cílovou skupinou je "městská bonitní klientela a malé podniky". V současnosti má 64 poboček.

Živnobanka a HVB Bank se sloučily v pondělí do UniCredit Bank. Fúzí zanikla Živnostenská banka, která v Česku měla téměř 140letou tradici.

Nový ústav je čtvrtou největší bankou s celkovou bilanční sumou 260 miliard korun. Obsluhuje kolem 200.000 klientů a má 1640 zaměstnanců. Do skupiny UniCredit patří v ČR UniCredit Leasing, Pioneer Investments, poradenská společnost UniCredit CA IB a Hypo stavební spořitelna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK