Mattel stahuje z prodeje hračky vyrobené v Mexiku

06.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 6. listopadu (ČTK) - Největší světový výrobce hraček Mattel Inc. stahuje kvůli obavám o bezpečnost z prodeje 155.000 hraček vyrobených v Mexiku. Agenturu Reuters o tom dnes informoval zástupce společnosti. Evropská komise potvrdila, že v Evropě bude z prodeje staženo kolem 17.000 výrobků kvůli obavám, že by se od hraček mohly oddělit některé malé kousky a děti by se při jejich polknutí mohly udusit.

"Obávané produkty jsou z kolekce Laugh & Learn a Learning Kitchen Toys, které patří pod značku Fisher-Price," uvedl zástupce Mattelu.

Mattel byl v uplynulých čtyřech měsících nucen stáhnout z trhu zhruba 21 milionů hraček kvůli vysokému obsahu olova či malým magnetům, které by děti mohly spolknout. Některé z těchto hraček se prodávaly i v České republice. Firma uvedla, že náklady na stažení hraček ve třetím čtvrtletí činily zhruba 40 milionů dolarů. Čistý zisk společnosti se kvůli tomu ve čtvrtletí mírně snížil na 236,8 milionu dolarů z loňských srovnatelných 239 milionů dolarů.

Podle komise bude v Británii a Irsku staženo z prodeje kolem 7000 výrobků. V Itálii a Německu 4900 položek a v Rakousku 394 položek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK