Snowhill chce investovat do dalšího rozvoje miliardu korun

07.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Liberec 7. listopadu (ČTK) - Společnost Snowhill, která provozuje šest lyžařských areálů v Čechách, se připravuje na další expanzi. Do dvou let chce vlastnit deset hotelů a cestovní kancelář operující na českém trhu. Investovat chce také do modernizace zimních areálů v Rumunsku, Bosně a na Slovensku. Na rozvojové plány si Snowhill připravil jednu miliardu korun, řekla mluvčí společnosti Helena Čeřovská.

Ubytovací kapacity chce společnost získat nejen v zimních centrech, ale i českých lázních. Nyní již vlastní čtyři hotely s 250 lůžky, koupit jich chce ještě šest s celkovou kapacitou alespoň 1500 lůžek. "Rozhodli jsme se nesoustředit své aktivity pouze na samotné skiareály, ale rozložit své investice," podotkla Čeřovská.

Od října obhospodařuje lyžařské areály a lůžkové kapacity Snowhillu jeho dceřiná cestovní kancelář Sportour. Mimo ubytování nabízí lidem i služby. Snowhill také získal asi třetinový podíl ve společnosti Yellow Point, která se pohybuje na trhu outdoorových aktivit. "V budoucnu chceme společnými silami znásobit obrat obou firem," poznamenala Čeřovská. Dodala, že firma usiluje o lyžařské areály například v okolí Sarajeva. Její zájem trvá i o střediska v českých horách, které jsou v majetku ČSTV. Letos Snowhill investoval do zvýšení kvality svých skiareálů, mezi které se řadí Herlíkovice, Ještěd, Kamenec - Jablonec nad Jizerou, Šachty - Vysoké nad Jizerou, Kašperské Hory a Kozinec - Jilemnice, celkově 68,5 milionu korun. Zatímco dřívější investice se týkaly hlavně modernizace přepravních zařízení a nabídky volnočasových aktivit, letos se firma zaměřila na posílení zasněžovacího systému, zlepšení kvality stravování a modernizaci snowparků. "Využili jsme při tom pomoci našeho předního snowboardisty Martina Černíka," dodal předseda dozorčí rady Karel Vacek.

Investice do umělého zasněžování si podle něj vynutila minulá mírná zima. Nyní mají všechna střediska téměř stoprocentní zasněžování. "Zlepší to sněhové podmínky pro lyžaře a zaručí delší zimní sezonu," podotkl Vacek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK