Skupina Appian koupila společnost Medicon

08.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. listopadu (ČTK) - Mezinárodní skupina Appian Group získala stoprocentní podíl v holdingové společnosti MEDICON, které patří několik lékáren a zdravotnických zařízení v ČR, například poliklinika Budějovická v Praze. Sdělil to mediální zástupce Appianu Miroslav Novák. Finanční hodnotu transakce neuvedl.

Appian Group financuje nákup prostřednictvím úvěrů a částečně z vlastních zdrojů, uvedl pouze. Transakci již schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

V držení mateřské společnosti Medicon je 97,5 procenta akcií nestátního zdravotnického zařízení Centromed a 100 procent diagnostického a terapeutického centra DTC Praha. Medicon zastřešuje téměř desítku společností se zhruba 700 zaměstnanci.

Centromed poskytuje ambulantní zdravotní péči v největší poliklinice v ČR v blízkosti stanice metra Budějovická v Praze 4. DTC Praha je pracovištěm v oblasti prevence a léčby rakoviny prsu; spádová oblast Mammacentra nyní přesahuje hranice Prahy. "Obě společnosti patří mezi renomovaná pražská zdravotnická pracoviště," uvedl Novák.

"Získaná zařízení mají potenciál k dalšímu rozšíření a zvýšení objemu poskytované péče," uvedl představitel Appian Group Marek Čmejla. "Navážeme například na zkušenosti Mammacentra a půjdeme dál v oblasti onkologické diagnostiky a preventivní péče," dodal.

Řízení společnosti Medicon se ujme zástupce investora Radek Kliment. Dosavadní akcionář a předseda představenstva Mediconu Aleš Král bude ve vrcholovém managementu působit nadále.

Appian Group je investiční a poradenskou společností se zaměřením na dlouhodobé investice. Appian vlastní mimo jiné plzeňský strojírenský podnik Škoda Holding; další jeho investicí byl letošní vstup do sázkové kanceláře CHANCE.

Ve zdravotnictví se v posledních letech angažuje řada předních českých a slovenských finančníků a investičních společností, například Penta, J&T, Tomáš Chrenek, Zdeněk Zemek nebo Alexandr Seidl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK