Koruna dopoledne posilovala proti euru i dolaru

08.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. listopadu (ČTK) - Česká měna dopoledne posilovala proti euru i dolaru. Před 11:00 se obchodovala na 18,34 Kč/USD a 26,89 Kč/EUR. Vyplývá to z informací serveru Patria Online. Koruna ve středu vytvořila rekord k dolaru na 18,28 Kč/USD, odpoledne ovšem oslabila.

"Dnešek bude ve znamení ranních čísel, především inflace a následně Evropské centrální banky. Ranní prudký nárůst inflace, i když očekávaný, může na korunu krátkodobě zapůsobit pozitivně. S výraznými zisky ale nepočítáme," uvedl analytik ČSOB Jan Čermák.

Domácím statistikám koruna podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory nebude věnovat moc pozornosti. "Vývoj v zahraničí spolu s technickými faktory dávají koruně více prostoru k posílení než oslabení," uvedl.

Inflace, která stoupla v říjnu na čtyři procenta, ale byla podle analytika Patria Online Tomáše Vlka mírně pozitivní zprávou. "Růstovým směrem působí i region," dodal.

Dolar dopoledne mírně posílil ze středečních minim na 1,467 USD/EUR. Trh dnes podle analytiků bude očekávat vyjádření centrálních bankéřů na obou stranách Atlantiku. "Jasného útoku proti měnovému kurzu se nejspíše nedočkáme," uvedl Pikora.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK