Koruna oslabila na 26,65 Kč/EUR, k dolaru více na 19,33 Kč

12.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. listopadu (ČTK) - Česká měna začala týden ústupem z rekordních pátečních hodnot. Proti euru ztratila při poklidném obchodování necelých deset haléřů na závěrečných 26,65 Kč/EUR, k dolaru přišla o více než 20 haléřů na 19,33 Kč/USD. K tomuto vývoji značně přispělo posílení americké měny na světových trzích. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Kurz koruny dnes postrádal důležité impulzy. Podobně jako domácí měna na tom dnes byl i zbytek regionu, také zde byla roztěkanost kurzů během dne nízká," uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk. Poklidný vývoj ovlivnily i zavřené trhy ve Spojených státech, doplnil analytik Komerční banky Miroslav Frayer.

V úterý podle něj čeká trh zajímavá statistika zářijové platební bilance, výraznějšího pohybu v její souvislosti se však pravděpodobně trhy nedočkají. Hlavním určujícím faktorem zůstane kurz dolaru proti euru, podotkl Frayer.

Dolar dnes rychle ukrajoval ze svých ztrát a proti euru se dostal na 1,4535 USD/EUR. Nové zprávy na trhu nejsou, v USA navíc slaví svátek. Dolaru pomáhá výběr zisků, ke kterému dochází po předchozím rychlém oslabení, vysvětlil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK