Koruna dopoledne posílila na 26,67 Kč/EUR a 18,17 Kč/USD

14.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. listopadu (ČTK) - Koruna dopoledne posilovala proti euru i dolaru. Před 11:30 se obchodovala na 26,67 Kč/EUR a 18,17 Kč/USD. Za zpevněním stojí zlepšování nálady mezi investory na světových trzích. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Mírně pozitivně se na koruně projevuje obnovená chuť investovat do rizikových aktiv. Masivní růst zámořských akciových trhů se přelévá i do Evropy a nižší averze k riziku může pro korunu znamenat plus i dál během dne," uvedl analytik Patria Online Tomáš Vlk.

Za posílením podle něj nestojí dnešní tuzemská makroekonomická data. "Ta sice potvrdila potřebu dál zvyšovat sazby, avšak problémem zůstává právě kurz koruny, který naopak hovoří pro pozdější utažení měnové politiky," doplnil.

Dolar na světových trzích naopak začíná opět ztrácet a dostal se až na 1,469 USD/EUR. "Pesimismus na dolar by ale už neměl být tak silný. Proti dalším výrazným ztrátám hovoří nedávné slovní intervence Evropské centrální banky a Ecofinu a také mírně klesající pravděpodobnost dalšího poklesu sazeb americké centrální banky," vysvětlil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK