Generali se připojila k investici v ruské pojišťovně Ingosstrach

14.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. listopadu (ČTK) - Největší italská pojišťovna Generali Group získala 49procentní podíl v investiční společnosti PPF Beta spravované mezinárodní skupinou PPF Investments. PPF Beta drží prostřednictvím několika firem více než třetinu akcií jedné z největších ruských pojišťoven Ingosstrach. Informoval o tom mluvčí PPF Investments Jan Piskáček.

PPF Beta je prostřednictvím dceřiné společnosti Durbe Limited registrované na Kypru nepřímým majitelem skupiny, která se skládá z ruských společností Vega, Novyj Kapital a Investicionnaja Iniciativa. Ty v souhrnu vlastní 38,46 procenta akcií Ingosstrachu.

PPF Investments je nezávislou mezinárodní skupinou registrovanou na britském ostrově Jersey. Zaměřuje se na transformující ekonomiky, které jsou v regionu střední a východní Evropy a Asie. PPFI mimo jiné investuje peníze Petra Kellnera, který je podle časopisu Forbes nejbohatším podnikatelem v České republice. Funguje odděleně od PPF Group, což je Kellnerova skupina, jež se zaměřuje na pojišťovny a spotřebitelské půjčky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK