Kooperativa v září zvýšila zisk o polovinu na 1,14 miliardy Kč

14.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. listopadu (ČTK) - Pojišťovně Kooperativa, která je druhou největší na tuzemském trhu po České pojišťovně, stoupl za tři čtvrtletí hrubý zisk na 1,14 miliardy korun. To bylo o 56 procent více než ve stejném období loni. Na pojistném vybrala 21,8 miliardy korun, což bylo meziročně o 6,8 procenta více. Kooperativa to dnes oznámila v tiskové zprávě. Celý pojistný trh v září vzrostl o sedm procent na 96,2 miliardy korun.

Předepsané pojistné Kooperativy v životním pojištění do konce září dosáhlo 4,9 miliardy Kč, což znamenalo meziroční nárůst téměř o 11 procent. Celkově životní pojištění na českém trhu rostlo o 11,4 procenta. Vysoký vzestup vykázalo jednorázově placené životní pojištění, které Kooperativě meziročně stouplo o 19,4 procenta na 1,4 miliardy Kč. Běžně placené životní pojištění vzrostlo o 7,6 procenta na 3,5 miliardy Kč.

Předepsané pojistné u neživotního pojištění u Kooperativy stouplo o 5,7 procenta na 17 miliard Kč. Trh v neživotním pojištění vzrostl o 4,3 procenta.

Kooperativa je součástí jedné z největších evropských pojišťovacích skupin Vienna Insurance Group (VIG), která je vedoucím pojišťovacím koncernem ve střední a východní Evropě. V Česku do ní patří vedle Kooperativy také Česká podnikatelská pojišťovna. Jejich společný podíl na českém trhu činí 26,5 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK